Perkins Lane Residence

new residence in Seattle's Magnolia neighborhood

Perkins Lane Residence

Seattle, WA

The Perkins Lane Home is a new 4,000 SF residence in the Magnolia neighborhood with expansive views of the Sound. The home is on a steep slope in a known landslide area. SSF designed deep-drilled auger cast piles to provide foundation support for the structure and site stabilization, and steel moment frames along the west elevation to support the floor-to-ceiling windows and multi-slide doors. Roof construction included long spans and complicated geometry to incorporate additional windows, allowing light to play off the walls and exposed structural elements.

IMAGE CREDITS

Andrew Pogue Photography

RELATED PROJECTS

Climbing Gyms

 

Georgetown / Fran's

 

Whidbey Island Fieldhouse

 

The Southard