Plaza Roberto Maestas – Beloved Community Award

Plaza Roberto Maestas is a landmark equitable transit-oriented development project in Seattle’s Beacon Hill neighborhood. The project incorporates the community’s vision into a new mixed-use development in a rapidly gentrifying neighborhood. Completed in September 2016, Plaza Roberto Maestas consists of two six-story buildings that flank an outdoor plaza, which opens onto a Festival Street adjacent to a light rail station. Through nearly eight years of planning with the community, El Centro de la Raza transformed a surfacing parking lot into a multicultural hub for the neighborhood that incorporates 112 units of affordable housing, local small business retail and office, community space, and a bilingual child development center.

 

Plaza Roberto Maestas directly addresses the urgent need for affordable housing and economic opportunity in the Beacon Hill neighborhood and is a model for community-inspired transit-oriented development.

Additional Information


Team Members: SMR Architects, Walsh Construction, El Centro de la Raza

Plaza Roberto Maestas

IMAGE CREDITS

William Wright Photography

SIMILAR BLOG POSTS

Fire Station 6 Design Commission Award / / 07.14.14

In June, Fire Station 6 opened at the corner of Martin Luther King Jr. Way South and South Jackson Street, … read more +

SSF Promotions & Addition / / 01.15.14

We are pleased to announce several promotions and an addition to our team!

SSF New Assoc. Principals / / 12.18.13

Swenson Say Faget welcomes new faces to the ownership team!