Cycle House

new Mount Baker neighborhood home

Cycle House

Seattle, WA

This new 2400 square foot home in the Mt. Baker neighborhood of Seattle was designed largely around the owners’ passion for cycling. The new energy efficient/low maintenance home features a bike shop for their 18 bikes, multiple roof decks to enjoy the view of Lake Washington, an attached garage, a great room featuring a blackened steel fireplace, and a centralized stairwell that connects all three floors and is lit from the center by a translucent LED-illuminated wall. A hydronic heating system was installed and industrial-quality materials were used including clear cedar, asphalt plank flooring, stained plywood, stained concrete and stainless steel.

IMAGE CREDITS

Benjamin Benschneider
Chadbourne + Doss

RELATED PROJECTS

Wood Block Residence